Tingkatkan Jualan – Bagaimana Tingkatkan Jualan Ebook sehingga 200%

Bagaimana Tingkatkan Jualan

Bagaimana Tingkatkan Jualan

Potensi jualan Ebook sangat menguntungkan.

Segalanya bermula dengan idea.

Kita menulis Ebook hanya sekali.

Tetapi untung menjual Ebook
adalah berkali-kali.

Setiap kali Ebook kita terjual.
Kita untung 100% kerana kita tidak
memerlukan kos seperti kita menjual Produk
Fizikal yang lain.

Persoalannya bagaimana kita mahu
tingkatkan jualan kita sehingga 200% dengan
hanya menjual Ebook?

Gunakan Strategi Upsell. Baca Strategi ini jika mahu upsell menggunakan SMS.

Step by step gunakan Strategi Upsell dan tingkatkan jualan Ebook sehingga 200%

Untuk menjadikan jualan Ebook kita berlaku
secara Automatik serta duit masuk pada
pukul 3.00 pagi pada waktu kita nyenyak tidur,
kita memerlukan sistem pengurusan pembayaran
yang cekap.

Caranya:

1) Hasilkan satu laman website
2) Hasilkan Copywriting/Saleletter
3) Design butang tempahan
4) Wujudkan satu halaman Upsell.
5) Tawarkan beberapa Ebook tambahan yang lain.
6) Pastikan Offer Upsell adalah offer yang tidak patut dilepaskan oleh pembeli
7) Pastikan Offer Upsell juga adalah kesinambungan bagi Ebook utama anda.

Katakan jualan Jualan Ebook asas iaitu pada
halaman pertama berharga RM40.

Pada bahagian Upsell pula anda letakkan juga Harga Sebanyak
RM40. Jadi totalnya margin adalah RM80

Dengan menggunakan Strategi Upsell yang betul, tidak mustahil ramai pelanggan yang akan memilih untuk membeli pakej asas Ebook anda + Offer upsell walaupun harganya 2x ganda lebih mahal

Jadi secara tidak langsung jualan Ebook anda Terpaksa untung 200% !

Strategi Casestudy 6A – Strategi Sebenar Jualan 6-Angka Ebook Skrip Pemasaran Ajaib.

Strategi Casestudy 6A

Bakal dilancarkan pada 9 September 2014

Strategi Casestudy 6A adalah strategi jualan Ebook 6 Angka yang telah kami hasilkan dengan jualan Ebook Skrip Pemasaran Ajaib.

Strategi ini bukan Strategi ShortCut buat jualan 6-Angka dengan Ebook.
Ada beberapa Fasa yang penting kami gariskan yang perlu diikuti.

“Sebelum pelancaran Ebook Kedua saya iaitu Fail Sulit Trading, saya dan partner ada berjumpa secara bersemuka dengan Tuan Faris Azaki dan Tuan Amir Faisal untuk meminta sedikit nasihat dan juga strategi yang perlu dibuat untuk pelancaran Ebook kami.

Alhamdulillah saya dah follow dan praktik beberapa strategi yang disarankan, sehingga kini total jualan unit terkumpul adalah 343 unit dan telah menghasilkan jualan terkumpul sebanyak RM 23,881.” – Shahrir Bahar

Maklumat lanjut:
http://skrippukaupelanggan.com/Casestudy6A

Tip Closing Sale – Cara tingkatkan jualan dengan Senyum

Tip Closing Sale - Cara tingkatkan jualan dengan Senyum

Tip Closing Sale - Cara tingkatkan jualan dengan Senyum

 

Hari ini saya mahu kongsikan cara tingkatkan jualan dengan senyum. Closing sale dalam bahasa melayu bermaksud mengunci jualan. Mengunci jualan adalah bahagian yang paling penting dalam perniagaan. Ini kerana ia menentukan samada pelanggan anda sanggup memberikan duit kepada anda atau tidak.

Closing sale adalah perkara yang paling wajib perlu dikuasai oleh semua usahawan internet untuk tingkatkan jualan mereka.

Antara tip yang anda boleh gunakan dalam perniagaan adalah dengan menggunakan smiley senyum.

:) <– smiley Senyum 

- Gunakan smiley ini untuk first time berurusan.
- digunakan selepas sahaja kita menjawab pertnyaan para pelanggan.
- tujuannya untuk menunjukkan kemesraan. Dalam dunia sebenar. Setiap pertanyaan prospek kita juga perlu senyum.
- Contoh skrip pertanyaan dan cara jawab:

Prospek: “salam, brapa harga produk xxx ni?”

Seller : “Waalaikummusalam, terima kasih cik kerana berminat untuk tahu lebih lanjut mengenai Produk xxx ini. Harganya asalnya adalah RM150. Tetapi unutk this month kita ada buat promotion. Cik tak perlu bayar RM150. Cik hanya perlu bayar RM100 sahaja. Cik jimat sehingga RM50! Jika cik beli hari ni kita juga akan berikan FREE GIFT XXX kepada cik KHAS kepada 5 orang pembeli terawal hari ini sahaja. Cik berminat? Sila reply “Minat”” 

Prospek : ye ke? ok-ok..mcm mana nak buat payment.

Seller : Cik prefer CIMB atau MBB?  :)

Prospek : MBB tu maybank ke?

Seller : ye cik maybank  :)

Propek : “Jika begitu saya nak buat payment ikut maybank la.”

Seller : “Ok cik boleh terus buat payment sebanyak RM100 dengan segera ke no akaun berikut : XXXX XXXX XXXX . Selepas buat pembayaran cik boleh PM atau attach bukti pembayaran cik berserta alamt pos. Cik bleh buat payment dengan segera dan kami simpan 1 free gift untu cik ye? ”  :)

prospek : “Ok-ok saya bank in sekarang nnti saya PM ye..tq”

Seller : “ok cik kami tunggu payment cik ”  :)


PS : sentiasa akhiri perbualan kita dengan smiley. :)
Saya jarang guna simile ini ;)  <– . Macam main mata pun ada. Nnti termain mata dengan perempuan atau lelaki orang. heheh..hati-hati.


Belajar sesuatu dari post ini? semoga bermanfaat dan boleh share kepada rakan-rakan bisnes yang lain moga mereka juga dapat manfaat. , Insyallah dengan hanya mengamalkan satu tip simple ini anda mampu tingkatkan jualan perniagaan anda.

Ada banyak lagi tip closing sale yang anda boleh amalkan semuanya saya ada kongsikan dalam panduan Ebook Skrip pemasaran Ajaib ini.

Strategi Casestudy 6A – Strategi Jualan 6-Angka

Strategi Casestudy 6A

Bakal dilancarkan pada 9 September 2014.

Strategi Casestudy 6A adalah strategi Ebook Skrip pemasaran Ajaib yang telah menghasilkan jualan sebanyak 6 Angka kurang 3 minggu pelancaran.

“Tiru strategi ini bulat-bulat, dan dapat sekurang-kurangnya RM1,000 sebulan jualan Ebook” -Faris Azaki

Maklumat lanjut, klik link dibawah:
http://skrippukaupelanggan.com/Casestudy6A

 

4 tips tingkatkan motivasi untuk usahawan

4 tips tingkatkan motivasi untuk usahawan

4 tips tingkatkan motivasi untuk usahawan

Bila rasa malas dan tak bermaya Ini yang perlu kita selalu buat:

1) Tengok balik matlamat hidup yang kita tulis. Pastikan tulis matlamat bukan tulis dalam minda kerana menulis dalam minda adalah strategi Angan-Angan mat Jenin. Kita tak mahu jadi seperti Mat Jenin. Jika anda tidak tahu bagaimana nak tulis matlamat hidup dan capai matlamat hidup. Baca panduan yang saya hasilkan ini. 

2) Baca Buku Motivasi. Tengok video Motivasi.

3) Tengok duit dalam akaun bank. Jika banyak, kosongkan jadikannya sebagai cukup-cukup makan sahaja. Kosongkan masuk dalam tabung haji (Tip dari Raja Kamil)

4. Lihat kejayaan orang lain. Jangan dengki. Tapi cakap dalam hati, “Aku nak berjaya macam dia. Insyallah Allah Izinkan. Berusaha!”

Ada lagi tak yang nak tambah?

Strategi Casestudy 6A – Strategi Jualan 6-Angka

Strategi Casestudy 6A

Bakal dilancarkan pada 9 September 2014.

Strategi Casestudy 6A adalah strategi Ebook Skrip pemasaran Ajaib yang telah menghasilkan jualan sebanyak 6 Angka kurang 3 minggu pelancaran.

“Tiru strategi ini bulat-bulat, dan dapat sekurang-kurangnya RM1,000 sebulan jualan Ebook” -Faris Azaki

Maklumat lanjut, klik link dibawah:
http://skrippukaupelanggan.com/Casestudy6A

Bagaimana dapatkan RM3,000 sebulan dari perniagaan internet

Bagaimana dapatkan RM3,000 sebulan dari perniagaan internet

Ubah pemikiran dan jadi kaya dengan perniagaan internet

Dalam perniagaan internet, usahawan perlu meletakkan sasaran jualan yang perlu dihasilkan setiap bulan. Ramai usahawan yang memulakan perniagaan internet menghadapi kesukaran untuk capai target jualan mereka sekurang-kurangnya RM3,000 pertama secara konsisten.

Secara Logiknya minda akan kata Angka tersebut sangat besar.
Ini disebabkan otak atau minda kita tak dapat terjemah apa yang perlu dibuat utk dapatkan angka tersebut.

Untuk menjadikannya lebih realistik, pecahkan kepada angka yang lebih kecil mengikut hari dan juga minggu.

Rules Pertama:
Untuk menjana income RM3000 setiap bulan anda
perlu Jana RM100 setiap hari (Syarat paling Asas) – Macam anda kerja dengan majikan la. Utk lulusan Degree RM100 paling koman gaji kan?

—-

Bagaimana dapatkan RM3,000 sebulan dari perniagaan internet
Tak nampak lagi? Saya beri contoh lagi kepada anda.

Contohnya:

Anda jual Produk harga RM150
Kos/modal = RM100
Margin keuntungan = RM50/seunit

Katakan:

Sehari anda mampu jual 3 Unit

3 unit X RM50 = RM150/daily
RM150 X 7 hari = RM1,050/week
RM1050 x 4 minggu = RM4,200/monthly

Berapa keuntungan anda sekarang?
RM4200..ya!

Mungkin anda boleh tolak dengan kos pengiklanan berbayar
seperti facebook ads. Sehari anda spent RM30. Contoh :

RM30 x 30 hari = RM900
Keuntungan – kos iklan
RM4200 – RM900 = RM3,300

Itu pun paling minimun sehari anda dapat jual 3 unit.
Bagaimana pula jika anda ada agen sendiri utk produk anda?
best kn?

—-
Kesimpulan post ini.

1. kecilkan Matlamat anda. Supaya minda mudah terima matlamat anda.
Anda lebih rasa mudah dan bertenaga untuk capai matlamat anda.

2. Buat kajian produk. Berapa margin keutungan yang anda dapat jika dapt jual 1 unit. Buat kajian pasaran, samada produk anda hot atau tidak. makin tinggi margin keuntungan anda, makin bagus. Makin tinggi peluang pendapatan anda.

3. Ilmu. Anda perlukan ilmu marketing. Sebagai seorang peniaga, ini paling penting. Untuk jadi seorang jurujual hebat, anda wajib ada ilmu. Life long learning. Itu yang terbaik.


Sekiranya anda dapat manfaat dari post ini. Boleh klik button “share” kongsikan kepada rakan-rakan bisnes anda yang lain. insyallah rezeki anda berganda-ganda dengan menambah nilai hidup orang lain.

Strategi Casestudy 6A – Strategi Jualan 6-Angka

Strategi Casestudy 6A

Bakal dilancarkan pada 9 September 2014.

Strategi Casestudy 6A adalah strategi Ebook Skrip pemasaran Ajaib yang telah menghasilkan jualan sebanyak 6 Angka kurang 3 minggu pelancaran.

“Tiru strategi ini bulat-bulat, dan dapat sekurang-kurangnya RM1,000 sebulan jualan Ebook” -Faris Azaki

Maklumat lanjut, klik link dibawah:
http://skrippukaupelanggan.com/Casestudy6A

7 Tip Onpage SEO – cara nak ranking first page google

7 Tip Onpage SEO - cara nak ranking first page google

7 Tip Onpage SEO - cara nak ranking first page google

Dalam perniagaan internet, Trafik sangat penting. Trafik adalah penggunjung yang berkunjung ke blog atau website jualan kita. Blog atau website yang tidak mempunyai trafik adalah seolah-olah rumah usang yang berhantu tiada penghuninya. Pengunjung yang berkunjung ke blog atau website jualan kita boleh memberi duit kepada kita jika kena cara dan strategi yang betul.

Bagaimana mahu hasilkan trafik ke halaman blog atau website jualan kita? Ada banyak caranya. Antaranya adalah seperti pengiklanan berbayar seperti FbAds, Google Adwords (SEM). Trafik yang tidak berbayar pula adalah seperti SEO. Dalam artikel ini kita akan membincangkan mengenai SEO.

SEO adalah pemasaran carian yang membantu kita untuk ranking first page google. Bila anda menguasai google dan mendapat ranking first page google carian bagi sesuatu keyword, anda akan mendapat pelawat yang ramai ke halaman website atau blog anda.

Jadi potensi untuk mendapat pembelian adalah lebih tinggi sekiranya kita berjaya menghasilkan trafik yang banyak ke halaman blog serta website jualan kita.

Guru saya berpesan, untuk dapat first page google bagi sesuatu keyword adalah lebih mudah jika dibanding di pasaran luar negara yang ramai pesaingnya bagi sesuatu keyword. Apa yang perlu kita kuasai adalah dengan menguasai On Page SEO.

Sebelum saya terangkan dengan lebih lanjut, saya ingin beritahu kepada anda bahawa tip ini sangat sesuai sekiranya anda mempunya blog wordpress Self-Host anda sendiri dan bukanya menggunakan blogspot.

Jika anda tidak tahu apa itu self host wordpress, anda boleh liha panduan percuma yang saya sediakan untuk anda mula membina blog wordpress anda sendiri. Panduan ini semudah ABC. Belajar disini sekarang.

5 Tip Onpage SEO – Cara untuk ranking first page google.

Tip #1 – Title

Title anda perlulah mempunyai keyword yang anda mahu rankingkan. Sebagai contoh perhatian title post saya ini iaitu, 7 Tip Onpage SEO – Cara nak ranking first page google. Keyword yang saya target mahu ranking adalah “Ranking First Page Google” . 

Untuk menjadikan tajuk atau title anda lebih menarik gabungkan dengan angka dihadan iaitu 7 tip, atau 7 strategi, atau 7 cara. Terpulang kepada anda dan bergantung kepada daya kreatif anda dalam membina ayat.

Tip #2 – Permalink

Permalink juga sangat penting untuk Onpage SEO. Jika boleh permalink perlulah sama seperti title yang anda tulis sebentar tadi.

Tip #3 – Gambar

Pastikan juga gambar anda mempunyai keyword yang anda ingin ranking. Ok, Biasanya anda akan cari gambar di google untuk masukkan gambar yang anda cari tersebut dimasukkan dalam post anda. Sebelum anda Save As gambar yang anda cari tersebut, sila pastikan anda rename dengan keyword yang anda mahu ranking first page google.

Seterusnya anda boleh upload gambar tersebut ke dalam hosting anda dan masukkan ke dalam post anda.

Tip #4 – Inbound Link

Inbound adalah link dalaman. Sebagai contoh, anda sudah mempunyai post atau artikel yang telah anda tulis pada minggu lepas, pada post yang terbaru yang anda tulis itu anda letak link artikel yang lama itu dalam post baru anda. Contoh link dalam adalah seperti post yang saya hasilkan ini: Pre-Launch Strategi Casestudy 6A – Strategi Jualan Ebook 6 Angka

Google sangat sukakan struktur blog kita yang mempunyai inbound dan outbound link.

Tip #5 – Outbound Link

Jika inbound adalah link dalaman, outbound pula adalah link keluar. Link keluar adalah link yang membawa kita keluar dari blog kita. Sebagai contoh outbound link adalah link keluar ke website jualan teknikpukau pelanggan

Tip #6 – Tag

Dibahagian tag, anda perlu masukkan keyword yang anda target tadi. Di samping itu, anda boleh juga memasukan keyword yang berkaitan dan related yang berpotensi untuk pelawat menaip keyword tersebut di search engine google.

Contoh tag yang saya gunakan untuk post saya ini adalah seperti berikut:

tag

Tip #7 – Gunakan Plugin SEO – Yoast WordPress

Yoast SEO wordpress plugin

Plugin SEO Yoast WordPress ini adalah plugin percuma yang membantu anda optimasi Onpage SEO anda. Sangat mudah digunakan ikut sahaja saranan dan garis panduan yang mereka telah gariskan.

Banyak lagi tip onpage SEO, tapi ini yang saya amalkan dalam SEO marketing untuk blog-blog saya dan juga ini yang onpage SEO inilah yang diajar oleh guru saya untuk kita dapat ranking first page google dengen menguasai Onpage SEO.

Saya juga banyak belajar mengenai SEO ini daripada panduan yang dihasilkan oleh En Titan dalam kitab rahsianya iaitu Teknik SEO Merah Jambu. Serius saya sangat kagum dengan beliau kerana beliau boleh menjana pendapatan RM10,000 secara konsisten dengan hanya menulis di blog serta dengan menggunakan teknik serta strategi SEO yang beliau kongsikan dalam panduan tersebut

Ada banyak lagi trik serta strategi yang dikongsikan dalam panduan yang beliau hasilkan. Mana lah tahu nanti anda juga boleh Buat Duit dengan Affiliate dengan Kitab Teknik SEO Merah Jambu

Strategi Casestudy 6A – Strategi Jualan 6-Angka

Strategi Casestudy 6A

Bakal dilancarkan pada 9 September 2014.

Strategi Casestudy 6A adalah strategi Ebook Skrip pemasaran Ajaib yang telah menghasilkan jualan sebanyak 6 Angka kurang 3 minggu pelancaran.

“Tiru strategi ini bulat-bulat, dan dapat sekurang-kurangnya RM1,000 sebulan jualan Ebook” -Faris Azaki

Maklumat lanjut, klik link dibawah:
http://skrippukaupelanggan.com/Casestudy6A

 

Pre-Launch Strategi Casestudy 6A – Strategi Jualan Ebook 6 Angka

Strategi Casestudy 6A

Strategi Casestudy 6A

Apakah Strategi Casestudy 6A?

Strategi Casestudy 6A bakal dilancarkan. Ianya adalah kajian kes bagaimana kami berjaya hasilkan jualan 6 Angka Untuk Ebook Skrip Pemasaran Ajaib yang telah kami lancarkan. Jualan mencecah sehingga 6 Angka Jualan kurang 3 minggu.

Nampak Hype? Ye memang nampak hype. Tapi tujuan kami hanya satu iaitu ingin berkongsi strategi serta kajian kes semasa pelancaran ebook kami. Matlamat kami untuk panduan ini adalah, pemilik bisnes atau mereka yang ingin melancarkan ebook boleh tiru strategi yang kami gunakan, dan menjana sekurang-kurang RM1,000 sebulan sepanjang tempoh pelancaran. Tapi saya sangat yakin mereka yang sudah melancarkan Ebook mereka pasti akan mendapat sales lebih daripada RM1,000 sebulan pelancaran.

Semua strategi-strategi yang kami gunakan akan dikongsikan dalam Panduan Strategi Casestudy 6A yang bakal dilancarkan pada 9 September 2014. Insyallah semoga dipermudahkan. Sebelum tu, jom layan video Pre-Launch dahulu.

Untuk pre-launch ini kami akan membuka harga early bird kepada mereka yang terawal mendapatkannya. Sekiranya anda mahu menjadi terawal mendapatkan, jangan lupa untuk singgah ke link ini http://skrippukaupelanggan.com/Casestudy6A

4 Ilmu perlu dikuasai sebelum memulakan perniagaan internet

Cara menulis Copywriting

4 Ilmu perlu dikuasai sebelum memulakan perniagaan internet

Terdetik di hati saya untuk berkongsi mengenai beberapa ilmu yang perlu dikuasai sebelum memulakan perniagaan internet. Saya kerapkali menerima soalan-soalan seperti ini di Private Message Facebook saya: “Salam Tuan Faris, saya ada bisnes online, tapi jualan tidak memberangsangkan, adakah ayat saya kurang power?”

Soalannya lebih kurang begitulah. Saya harap dengan perkongsian saya ini sedikit sebanyak dapat membantu anda yang masih tercari-cari formula kenapa anda masih lagi belum dapat membuat jualan dalam perniagaan internet atau jualan anda suam-suam kuku sahaja. Dengan adanya artikel ini juga pasti lebih mudah untuk saya berikan rujukan jika soalan ini timbul lagi di peti Private Message saya :D

4 Ilmu Perlu dikuasai Sebelum Memulakan Perniagaan Internet

Ilmu 1 – Belajar Kenalpasti Pelanggan Sebenar

4-Ilmu-perlu-dikuasai-sebelum-memulakan-perniagaan-internet

Penting untuk kita mengenalpasti siapa pelanggan kita dan juga di mana mereka berada. Ini kerana, dengan menguasai ilmu kenal pelanggan ini, kita secara tidak langsung dapat menulis ayat jualan yang betul kepada pelanggan kita. Ilmu mengenai ayat jualan ini akan saya kupas lanjut dalam point ke-2 nanti.

Kenapa anda perlu mengenal pelanggan sebenar anda? Kerana hampir 99.9% usahawan internet yang baru mahu bermula, mereka menjual kepada semua orang! Ini adalah satu kesilapan besar dalam perniagaan internet.

Anda tidak boleh menjual kepada semua orang, kerana bukan semua orang mahukan produk anda. Sebab itulah anda perlu kenal pasti siapa pelanggan sebenar anda yang benar-benar dahagakan produk yang anda jual (Target Market/Hungry Buyer)

Saya berikan contoh:

Anda menjual produk kesihatan ubat kurus. Siapa target market atau pelanggan sebenar anda? sudah tentulah orang orang yang mempunyai masalah berat dan dan berhasrat ingin kurus bukan? Tak kan anda mahu menjual kepada mereka yang sudah kurus, sudah pastilah tidak mampu menjualnya.

Untuk memudahkan anda menjual dengan lebih mudah, anda perlu kenalpasti data seperti demografi pelanggan anda dengan lebih detail sebagai contoh:

1. Umur 

2. Jantina

3. Masalah

4. Pekerjaan mereka

5. Income mereka

6. Banyak lagi

Process menghasilkan data-data ini dipanggil sebagai Creating Avatar atau kita panggil sebagai Customer Profilling

Mentor saya berpesan: Menjual kepada 100 orang pelanggan yang kita kenal adalah lebih mudah daripada menjual kepada 1000 orang pelanggan yang kita tidak kenal.

Ianya diibaratkan kita menembak pelanggan kita menggunakan Senjata Sniper dimana kita mendapat pelanggan dengan tepat dan bukannya kita menembak dengan menggunakan senjata Shotgun dimana pelurunya adalah bersifat peluru tabur.

Jadi, langkah untuk kenal pelanggan sebenar adalah langkah yang perlu di ambil kira supaya anda mudah untuk menjual kepada bakal pelanggan anda nanti.

Ilmu 2 – Belajar Menguasai Copywriting

Cara menulis Copywriting

Bila anda sudah mengenal pelanggan anda, anda lebih mudah untuk menghasilkan copywriting. Copywriting juga dikenali sebagai penulisan ayat iklan. Bila anda sudah mengetahui siapa pelanggan anda dan tahu apa masalah mereka tugas anda menulis copywriting menjadi lebih mudah.

Copywriting yang bagus adalah copywriting yang menyentuh emosi pelanggan apabila membaca ayat iklan yang anda hasilkan. Sebagai contoh, apabila anda mahu menjual produk kuruskan badan, anda perlu tahu apa yang bakal pelanggan anda rasa bila mereka mempunyai masalah gemuk.

Saya bercakap mengenai Emosi pelanggan bila mereka ada masalah berat badan. Kenalpasti Emosi mereka lalu, tulis copywriting anda. Contoh Emosi ketakutan yang ada adalah Takut atau Malu.

Jadi contoh headline yang anda boleh bina adalah: “Takut tak sempat kurus sebelum kawin?” atau “Malu diejek rakan sekerja kerana perut berlipat?” . Bila prospek anda lihat iklan sebegini dan merasa dirinya adalah seperti yang dibaca, maka insyallah jualan milik anda.

Penulisan Copywriting sepatutnya tidak terhad hanya untuk pengiklanan Fb Ads sahaja. Copywritin ada di mana-mana. Di Akhbar, banner, bunting, signboard, Television, majalah dan banyak lagi. Tugas copywriting adalah menyampaikan mesej kepada pembaca samada mesej itu berbentuk pujukan untuk menjual atau pun untuk memberitahu sesuatu maklumat kepada si pembaca.

Dalam context perniagaan internet, mereka yang berjaya menguasai ilmu copywriting, berpotensi untuk mengusai pemikiran bakal pelanggan untuk membeli produk yang anda jual walaupun anda sedang nyenyak tidur (kerana anda ada website jualan). Best tak? :)

Sekiranya anda serius mahu menguasai copywriting anda patut lihat panduan Ini. Panduan Copywriting atau penulisan ayat iklan ada diterangkan dalam Ebook Skrip Pemasaran Ajaib ini.

Ilmu 3 - Belajar Menguasai Trafik

Belajar menguasai Trafik

Trafik adalah pengunjung yang berkunjung ke halaman jualan kita. Trafik ada 2 jenis. Berbayar atau tidak berbayar. Kedua-duanya ada kelebihan yang tersendiri. Jika anda menggunakan trafik berbayar anda sebenarnya sedang “membeli” trafik.

Kesannya adalah lebih pantas dan lebih targetted kerana anda boleh menyasarkan iklan (Copywriting) yang anda tulis tadi kepada pelanggan sasaran (Sniper) anda dengan menggunakan data Demographic yang telah ada bina sebentar tadi.

Antara contoh trafik yang berbayar adalah seperti FbAds.

Sekiranya anda menggunakan traffik percuma seperti sebagai contoh anda post iklan copywriting anda tadi di dalam group-group pengiklanan facebook yang mempunyai lebih 500,000 orang. Anda sebenarnya sedang menembak pelanggan menggunakan peluru tabur.

Penghuni group memang ramai, tapi berapa kerat sangat memberikan respond tanda berminat dengan produk. Pernahkah anda mengalami masalah ini? :D

Sama juga, sekiranya anda post di facebook wall anda, tidak semua rakan anda mempunyai masalah berat badan, melainkan semua rakan anda tadi adalah gemuk dan mempunyai masalah berat badan yang melampau! :)

Ilmu 4 – Belajar Mengunci Jualan (Closing Sales)

Belajar Closing Sales

Akhir sekali adalah belajar untuk mengunci jualan. Mengunci jualan adalah seni untuk memujuk serta meyakinkan pelanggan kita membeli produk kita apabila mereka memberi respond kepada iklan yang kita.

Jika anda berniaga di Facebook, kebanyakan yang bertanya adalah mereka PM, Whatapps, sms atau call anda. Cara menjawab pertanyaan pelanggan adalah sangat penting, kerana pada fasa inilah yang menentukan kita berjaya menghasilkan jualan atau pun tidak.

Sekali lagi, dalam Ebook Skrip Pemasaran Ajaib juga ada disediakan contoh skrip jawab pertanyaan yang boleh anda gunakan untuk memujuk pelanggan anda membeli produk yang anda jual. Insyallah dengan izinnya.

Dengan menguasai 4 ilmu ini, anda sebenarnya sudah boleh memulakan perniagaan internet dan menghasilkan jualan yang memberangsangkan, insyallah dengan Izinnya.

Yang pastinya, dengan menguasai 4 ilmu ini anda tidak akan hanya terikat membuat perniagaan di platform facebook sahaja, anda boleh aplikasikanya di mana-mana perniagaan, termasuk perniagaan Offline (konvensional) sekalipun.

Semoga Artikel kali ini bermanfaat buat anda. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan boleh balas diruangan komen atau hubungi saya secara personal. Terima kasih. :)

Strategi Casestudy 6A – Strategi Jualan 6-Angka

Strategi Casestudy 6A

Bakal dilancarkan pada 9 September 2014.

Strategi Casestudy 6A adalah strategi Ebook Skrip pemasaran Ajaib yang telah menghasilkan jualan sebanyak 6 Angka kurang 3 minggu pelancaran.

“Tiru strategi ini bulat-bulat, dan dapat sekurang-kurangnya RM1,000 sebulan jualan Ebook” -Faris Azaki

Maklumat lanjut, klik link dibawah:
http://skrippukaupelanggan.com/Casestudy6A

 

Bagaimana guna RM50 Facebook Ads – Untuk dapatkan 100 pelanggan yang kita mahu

Bagaimana guna RM50 Facebook Ads - Untuk dapatkan 100 pelanggan yang kita mahu

Bagaimana guna RM50 Facebook Ads - Untuk dapatkan 100 pelanggan yang kita mahu

 

Bagaimana guna RM50 Facebook Ads – Untuk dapatkan 100 pelanggan yang kita mahu

Pakar dalam kenal pasti siapa pelanggan ideal dalam bisnes, iaitu Tuan Faisal Abdullah pernah berkongsi 1 ilmu yang ringkas, dan senang untuk dapatkan ramai pelanggan di Facebook.

Salah satu bisnes beliau adalah membantu orang sakit gastrik, menerusi produk suplemen.

Dalam Facebook, susah untuk kita tahu bahawa seseorang itu ada sakit gastrik.

=
Pelanggan tidak akan dedahkan identiti mereka.
=

Pelanggan tidak melakukan perkara berikut:
+ Like page gastrik.
+ Letak maklumat dalam profil Facebook seperti, “Saya ada gastrik.”

Cara untuk kenal pasti pelanggan yang ada gastrik adalah menerusi proses filtering (penapisan) pelanggan.

=
6 Langkah dapatkan pelanggan yang kita mahu.
=

Cara paling mudah adalah seperti berikut:

1) Buat Facebook Pages khas untuk pesakit gastrik.

2) Gunakan modal RM50 – RM100 sehari untuk kempen Facebook Ads.

3) Buat iklan penapisan pelanggan seperti iklan untuk dapatkan LIKE.

4) Gunakan ayat iklan seperti, “Like jika anda pernah kena gastrik,” atau , “Like jika anda ada gastrik yang teruk.”

5) Cara ini dapat meningkatkan kebarangkalian (probablity) supaya kita tahu Facebook Pages kita sudah ditapis pelanggannya.

6) Langkah seterusnya adalah re-targeting untuk dapatkan sales (Retargeting ini ilmu yang agak advance).

=
Belajar lagi 90% ilmu marketing.
=

Menerusi ebook 3 Formula Marketing.

100% diambil daripada kajian kes dan pengalaman kami, sepanjang berada di kedai yang mempunyai 19,200 cawangan bisnes seluruh dunia.

Download ebook anda (dan juga bonus) –>> http://farisazaki.com/rezeki

 

 

3 Strategi Pengaruhi Pelanggan untuk membeli

3 Stategi Pengaruhi Pelanggan Untuk Membeli

Ada 3 Strategi yang mampu meningkatkan jualan anda melalui penguasaan anda dalam Copywriting anda boleh gunakan strategi ini untuk tingkatkan jualan anda.

Di dalam Laporan ringkas ” 3 Strategi Pengaruhi Pelanggan untuk membeli ” , anda akan didedahkan dengan:

  • Ketahui 3 Strategi Asas Copywriting dan Penulisan Ayat Iklan/Jualan
  • Kenali Dorongan Emosi Manusia Membeli
  • Pelajari Strategi Follow Up Patuh Syariah

4 Perkara yang buatkan sales bisnes terbantut

frank-img

frank-img

4 Perkara yang buatkan sales bisnes terbantut.

Berdasarkan pengalaman copywriter terkenal iaitu Frank Kern, terdapat 4 sebab yang membuatkan sales bisnes online terbantut.

4 Sebab itu adalah:

1) Conversion yang lemah.

2) Tidak mempunyai database.

3) Tidak ada sumber trafik.

4) Tidak buat followup.

===
1) Conversion yang lemah
===

Ayat headline tidak cukup meyakinkan pelanggan.

Tawaran yang kita berikan tidak menepati selera pelanggan.

===
2) Tidak mempunyai database.
===

Dalam kes bisnes online, Frank Kern maksudkan,

“Senarai emel bakal pelanggan yang berdaftar secara sah.”

Ini adalah kesilapan yang berlaku dalam bisnes online. Iaitu tidak kumpul data pelanggan mereka, khususnya emel.

===
3) Tidak ada sumber trafik.
===

Trafik adalah channel.

Kesilapan ketiga ini bermaksud tidak melakukan promosi ke tempat yang pelanggan kita sedang melepak.

Dalam masa sama, takut untuk laburkan duit untuk beriklan di tempat itu.

===
4) Tidak buat followup
===

40% hingga 70% jualan bisnes bergantung pada followup.

Iaitu bagaimana kita berkomunikasi buat kali kedua, ketiga dan seterusnya dengan pelanggan.

Tidak semua pelanggan mahu beli sebaik sahaja tengok iklan kita buat pertama kali.

===
Bagaimana selesaikan 4 masalah di atas dengan CEPAT dan MURAH?
===

Mereka gunakan 3 sistem marketing.

Amalan 19,200 cawangan bisnes.

Download ebook anda di sini –>>http://farisazaki.com/rezeki

3 Strategi Pengaruhi Pelanggan untuk membeli

3 Stategi Pengaruhi Pelanggan Untuk Membeli

Ada 3 Strategi yang mampu meningkatkan jualan anda melalui penguasaan anda dalam Copywriting anda boleh gunakan strategi ini untuk tingkatkan jualan anda.

Di dalam Laporan ringkas ” 3 Strategi Pengaruhi Pelanggan untuk membeli ” , anda akan didedahkan dengan:

  • Ketahui 3 Strategi Asas Copywriting dan Penulisan Ayat Iklan/Jualan
  • Kenali Dorongan Emosi Manusia Membeli
  • Pelajari Strategi Follow Up Patuh Syariah

Laporan ini boleh ditarik bila-bila masa dari sekarang.

100% PERCUMA. Download Sekarang

Strategi Jadi Pakar Dalam Masa Pantas

Strategi Jadi Pakar Dalam Masa yang Pantas

Strategi Jadi Pakar Dalam Masa yang Pantas

Strategi Jadi Pakar Dalam Masa Pantas

Positioning adalah salah satu strategi untuk menjarakkan diri kita dari pesaing.

Strategi ini mampu meningkatkan kredibiliti seseorang dengan pantas.
Ini kerana kita akan dianggap pakar dalam sesuatu bidang dan
di gelar sebagai individu berautoriti untuk bercakap mengenai sesuatu.

Kita akan digelar rockstar serta menjadi rujukan dari mereka yang masih baru dalam bidang tersebut.

===================
Bagaimana mahu positioning diri kita dengan lebih pantas?
===================

Pasaran Online –> Hasilkan Ebook. Berkongsi kepakaran.
Pasaran Offline –> Hasilkan Buku Fizikal.

Anggap Ebook sebagai kad bisnes online.
Anggap Buku sebagai kad Bisnes Offline.

Bila kita digelar pakar dan menjadi rujukan. Kepercayaan prospek terhadap diri kita akan lebih meningkat.

Menjual juga menjadi proses yang lebih senang buat kita.

===
3 Sistem marketing — 19,200 cawangan bisnes seluruh dunia gunakan.
===

Dalam ebook ini, kita akan peroleh 3 sistem marketing, yang digunakan oleh bisnes yang mempunyai 19,200 cawangan di seluruh dunia.

Untuk individu yang terawal, akan dapat dua ebook bonus bernilai lebih RM47.

+ Teknik tingkatkan jualan 2x ganda dalam masa 72 jam.

+ 4 Cara tukar pelanggan jadi pembeli setia.

Download ebook
anda sekarang
di sini –>> http://farisazaki.com/rezeki

 

3 Strategi Pengaruhi Pelanggan untuk membeli

3 Stategi Pengaruhi Pelanggan Untuk Membeli

Ada 3 Strategi yang mampu meningkatkan jualan anda melalui penguasaan anda dalam Copywriting anda boleh gunakan strategi ini untuk tingkatkan jualan anda.

Di dalam Laporan ringkas ” 3 Strategi Pengaruhi Pelanggan untuk membeli ” , anda akan didedahkan dengan:

  • Ketahui 3 Strategi Asas Copywriting dan Penulisan Ayat Iklan/Jualan
  • Kenali Dorongan Emosi Manusia Membeli
  • Pelajari Strategi Follow Up Patuh Syariah

Laporan ini boleh ditarik bila-bila masa dari sekarang.

100% PERCUMA. Download Sekarang