Jaga 4 Asas ini dalam perniagaan internet

Asas Perniagaan Internet

Asas Perniagaan Internet

Saya berkesempatan untuk menulis di blog majalah niaga. Jika anda tidak mahu bergantung harap kepada pemasaran Fb Ads sahaja. Saya rasa anda perlu baca Artikel yang saya tulis. Baca sini –> 5 Pemasaran Alternatif Selain Pemasaran Facebook Ads.

Baiklah dalam artikel kali ini, saya mahu kongsikan 4 Asas yang perlu ada dalam perniagaan internet yang sebenar. Artikel ini simple sahaja. Semoga Selamat membaca dan semoga bermanfaat :)

1) Content

- Content berkualiti dapat memikat hati pelanggan untuk terus melekat dengan kita. Content adalah raja. Dari content kita boleh hasilkan copywriting utk produk, tip utk bakal pelanggan, Video penerangan. Semuanya memerlukan content.

2) Database

- Database bertujuan untuk kita berhubung dengan prospek kita atau pelanggan kita sedia ada. Senang juga kita mahu berikan content kepada mereka. Database boleh jadi Nama, No Phone, Email.

3) SEO

- Ini adalah pemasaran carian. Kuasai ini. Orang akan cari perniagaan anda. Orang cari produk anda.

4) Blog/Website sendiri

- Disinilah kita akan letakkan content berkualiti kita. Ini juga adalah Aset Maya yang akan memberikan duit kepada kita.

Bila 4 Asas ini dijaga. Tak mustahil kita tidak hanya bergantung kepada platform pemasaran seperti sosial media seperti fb, instagram, twitter, atau mana-mana platform.

Kerana platform ini akan sentiasa berubah dan setiap kali perubahan akan “menyakitkan hati” pengguna dan peniaga Fb.

Saya tak tahu jika anda belajar sesuatu dari post ini.
Mungkin anda boleh “Share” post ini di wall anda sebagai rujukan nanti.

Strategi Casestudy 6A – Strategi Jualan 6 Angka

Testimoni Pelanggan Strategi Casestudy 6A

Bakal dilancarkan pada 9 September 2014.

“Sebelum pelancaran Ebook Kedua saya iaitu Fail Sulit Trading, saya dan partner ada berjumpa secara bersemuka dengan Tuan Faris Azaki dan Tuan Amir Faisal untuk meminta sedikit nasihat dan juga strategi yang perlu dibuat untuk pelancaran Ebook kami.

Alhamdulillah saya dah follow dan praktik beberapa strategi yang disarankan, sehingga kini total jualan unit terkumpul adalah 343 unit dan telah menghasilkan jualan terkumpul sebanyak RM 23,881.” – Shahrir Bahar

Baca Formula ini sekarang:
“Bagaimana hasilkan Jualan RM10,000.00 melalui Ebook”:
Klik–> http://bitly.com/RM10KDenganEbookPost

Strategi Jual Ebook laku keras di Facebook Wall.

Strategi Jual Ebook laku keras di Facebook Wall.

Strategi Jual Ebook laku keras di Facebook Wall

Kadangkala kita boleh jual Ebook

tanpa perlu menggunakan pengiklanan berbayar

seperti Fb Ads, Google Adwords dan lain-lain pengiklanan berbayar.

Kita boleh menjual Ebook kita yang masih belum disiapkan
dengan bertanyakan di wall Facebook kita sendiri.

Pastikan kita mempunyai rakan Facebook 3,000 orang ke atas.

Tanya mereka soalan.
Persoalannya sekarang.

Apa soalan yang perlu ditanya?

===============
Lihat Trends semasa dan hasilkan Ebook Laku Keras dijual walaupun belum siap
===============

Kita lihat trends semasa sekarang.

Contohnya Emas.

Sekarang Emas merupakan satu Fenomena dan Trends semasa yang berlaku di Facebook.

Soalan simple yang boleh ditanya:
“Siapa mahu Ebook Mengenai Asas Jual Beli Emas dalam Islam yang patuh Shariah?”

Letakkannya arahan Call To Action “Saya Nak”

Semakin ramai yang “komen saya”
semakin tinggi peluang untuk Ebook anda dijual dengan laku keras.

Tuan Azian Usman salah seorang rakan Fb saya yang menggunakan Strategi ini.

“Strategi tanya dahulu, Baru Jual”

Ternyata strategi ini adalah strategi Confirm Ebook laku dijual.
bukan sekadar laku. Tapi laku keras.

Strategi Casestudy 6A – Strategi Jualan 6 Angka
Strategi Casestudy 6A

Bakal dilancarkan pada 9 September 2014.

“Sebelum pelancaran Ebook Kedua saya iaitu Fail Sulit Trading, saya dan partner ada berjumpa secara bersemuka dengan Tuan Faris Azaki dan Tuan Amir Faisal untuk meminta sedikit nasihat dan juga strategi yang perlu dibuat untuk pelancaran Ebook kami.

Alhamdulillah saya dah follow dan praktik beberapa strategi yang disarankan, sehingga kini total jualan unit terkumpul adalah 343 unit dan telah menghasilkan jualan terkumpul sebanyak RM 23,881.” – Shahrir Bahar

Baca Formula ini sekarang:
“Bagaimana hasilkan Jualan RM10,000.00 melalui Ebook”:
Klik–> http://bitly.com/RM10KDenganEbookPost

Bagaimana cari Pembeli Ebook yang kita belum siapkan Ebook nya?

Bagaimana cari Pembeli Ebook yang kita belum siapkan Ebook nya

Bagaimana cari Pembeli Ebook yang kita belum siapkan Ebook nya

Ada banyak cara.

Paling utama kita perlu kenal
siapa pelanggan kita dahulu.

Tiada cara lain.
kita perlu hasilkan Customer Avatar yang betul.

Selepas itu,
kita perlu gunakan Paid Advertising.

Paid Advertising memberikan kelebihan kepada
kita kerana kita boleh target golongan sasaran
yang dahagakan produk kita.

Dengan menggunakan Paid Advertising kita
akan lebih cepat dan mudah untuk dapat prospek dan pelanggan baru
jika nak dibandingkan dengan pemasaran percuma.

Silap langkah Paid Advertising, kita membakar duit kita.

Sebab itu kita perlu kenalpasti cara Targeting
Bakal Pembeli Ebook kita.

=============
Gunakan Pengiklanan Di Blog Bertrafik tinggi
=============

Sekiranya anda menjual produk kesihatan.
Cari blog yang targetted.

Sebagai contoh blog berkaitan kesihatan atau tip kesihatan.
Jangan cari blog Artis atau gosip dimana blog begini mempunyai “Mass Market”

Hubungi pemilik blog.
Minta statistik bulanan blog tersebut.
Sekiranya bagus. Dan banyak trafik bulanannya.
tempah slot pengiklanan.

Jangan berikan link pengiklanan untuk menjual Ebook anda secara terus
Tapi kumpul database prospek dahulu dengan tawarkan laporan percuma.

Laporan percuma bertujuan untuk memberi pengenalan serta educate prospek.

Bila Ebook sudah siap. Barulah menjual kepada database ini.

===========================
Strategi Casestudy 6A – Strategi Jualan 6 Angka
===========================

Strategi Casestudy 6A

Bakal dilancarkan pada 9 September 2014.

“Sebelum pelancaran Ebook Kedua saya iaitu Fail Sulit Trading, saya dan partner ada berjumpa secara bersemuka dengan Tuan Faris Azaki dan Tuan Amir Faisal untuk meminta sedikit nasihat dan juga strategi yang perlu dibuat untuk pelancaran Ebook kami.

Alhamdulillah saya dah follow dan praktik beberapa strategi yang disarankan, sehingga kini total jualan unit terkumpul adalah 343 unit dan telah menghasilkan jualan terkumpul sebanyak RM 23,881.” – Shahrir Bahar

Baca Formula ini sekarang:
“Bagaimana hasilkan Jualan RM10,000.00 melalui Ebook”:
Klik–> http://bitly.com/RM10KDenganEbookPost

 

Bagaimana gunakan Ebook untuk meningkatkan Jualan Produk Fizikal 2X ganda?

Bagaimana gunakan Ebook untuk meningkatkan Jualan Produk Fizikal 2X ganda

Bagaimana gunakan Ebook untuk meningkatkan Jualan Produk Fizikal 2X ganda

Tidak semua Ebook yang kita hasilkan kita

perlu jual.

Ada masanya kita boleh berikan secara PERCUMA.

Dengan menggunakan Strategi berikan ebook
secara percuma.

Jualan Produk Fizikal kita akan meningkat
2X Ganda

Pelanggan lebih percaya. Engagement semakin meningkat.

Jualan juga sudah tentu mudah masuk.

==================
Bagaimana Caranya?
==================

Katakan kita menjual sabun hilangkan jerawat.

1) Kita hasilkan satu Ebook (Free report).

2) Dalam Ebook itu kita hasilkan Content .

3) Content yang kita sampaikan perlu menyelesaikan masalah pelanggan yang kita target. (Customer Avatar)

4) Contoh tajuk Ebook “5 tips simple hilangkan jerawat Tanpa Ubat Jerawat”

5) Hasilkan 1 halaman Khas. Kita perlukan Autoresponder. Sediakan beberapa email follow pasti jual.

5) Cari Trafik (pengunjung) targetted menggunakan pengiklanan berbayar untuk dapatkan free report

Dengan cara ini kita dapat kumpul database prospek.

Mereka yang mengisikan butiran nama dan email akan menerima
Free report secara Automatik (Tugas Autoresponder).

Autoresponder juga akan menghantar email follow up ini
mengikut tempoh yang kita tetapkan secara automatik

sehinggalah prospek tadi ditukarkan kepada pelanggan
yang membeli.

Dengan strategi ini juga kita boleh follow up pelanggan untuk pembelian produk terbaru kita dan dengan ini dapat meningkatkan jualan produk kita sehingga 2x ganda.

Strategi Casestudy 6A – Strategi Jualan 6 Angka

Bakal dilancarkan pada 9 September 2014.

“Sebelum pelancaran Ebook Kedua saya iaitu Fail Sulit Trading, saya dan partner ada berjumpa secara bersemuka dengan Tuan Faris Azaki dan Tuan Amir Faisal untuk meminta sedikit nasihat dan juga strategi yang perlu dibuat untuk pelancaran Ebook kami.

Alhamdulillah saya dah follow dan praktik beberapa strategi yang disarankan, sehingga kini total jualan unit terkumpul adalah 343 unit dan telah menghasilkan jualan terkumpul sebanyak RM 23,881.” – Shahrir Bahar

Download PERCUMA sekarang tanpa Risiko:

“Bagaimana hasilkan Jualan RM10,000.00 melalui Ebook”:
Klik–> http://bitly.com/RM10KDenganEbookPost

Bagaimana mahu menulis secara Konsisten serta Membuka Lebih banyak Pintu Rezeki?

Bagaimana mahu menulis secara Konsisten serta Membuka Lebih banyak Pintu Rezeki?

Bagaimana mahu menulis secara Konsisten serta Membuka Lebih banyak Pintu Rezeki?

Suatu ketika dahulu.
Saya pernah bertanyakan satu soalan kepada Tuan Guru Aqif Azizan. Co-Founder Write To Wealth

“Bagaimana tuan kekalkan momentum menulis dan bagaimana tuan mampu menulis dengan konsisten?”

Soalannya lebih kurang begitu.

Jawapan yang saya terima dari tuan Aqif:

“Saya suka membaca. Membaca membolehkan saya menulis dengan konsisten”

Jawapan yang saya terima juga lebih kurang begitu juga.

Saya terpaksa akur dengan jawapan tersebut.
Tiada jalan Shortcut.
Untuk berjaya.

Dengan membaca dan menuntut ilmu baru.
Minda kita akan lebih terbuka.
Dunia menjadi semakin luas.

Dengan cara ini juga kita dapat menulis secara konsisten menyampaikan ilmu dan
content yang fresh daripada ladang Ilmu.

Kapasiti minda kita untuk membuka lebih banyak pintu rezeki adalah lebih luas.

Strategi Casestudy 6A – Strategi Jualan 6 Angka http://teknikpukaupelanggan.com/
===========================

Strategi Casestudy 6A
Bakal dilancarkan pada 9 September 2014.

“Sebelum pelancaran Ebook Kedua saya iaitu Fail Sulit Trading, saya dan partner ada berjumpa secara bersemuka dengan Tuan Faris Azaki dan Tuan Amir Faisal untuk meminta sedikit nasihat dan juga strategi yang perlu dibuat untuk pelancaran Ebook kami.

Alhamdulillah saya dah follow dan praktik beberapa strategi yang disarankan, sehingga kini total jualan unit terkumpul adalah 343 unit dan telah menghasilkan jualan terkumpul sebanyak RM 23,881.” – Shahrir Bahar

Jangan terlepas update dari kami.
Klik sini: http://skrippukaupelanggan.com/Casestudy6A/

Tip Perniagaan Internet – Bisnes Internet Tanpa Modal

Tip Perniagaan Internet - Bisnes Internet Tanpa Modal

Tip Perniagaan Internet - Bisnes Internet Tanpa Modal

Ini juga salah satu soalan yang kerap kali saya terima dari rakan facebook saya. Bagaimana memulakan perniagaan internet tanpa modal? Jika anda tanya saya soalan ini saya akan cakap mulakan dengan apa yang anda anda.

Maksudnya anda jangan mulakan bisnes internet dengan modal wang ringgit yang sangat besar seperti RM10,000K atau RM 20,000.

Sebab dalam perniagaan internet kita tidak perlukan semua itu, tambah-tambah lagi jika anda adalah mereka yang baru sahaja mula berjinak-jinak dalam perniagaan internet dan masih lagi belum mahir dalam bidang pemasaran internet.

Dalam Artikel ini saya akan berikan beberapa contoh jenis model Bisnes Internet tanpa modal yang anda patut ketahui. Sebelum anda baca tip yang bakal kongsikan, saya rasa anda juga perlu tahu apakah ilmu yang perlu anda kuasai sebelum memulakan perniagaan internet. Klik Sini untuk baca 4 Ilmu perlu dikuasai sebelum memulakan perniagaan internet

2 Model Bisnes internet Tanpa Modal

#Model 1 – Servis

Servis adalah model bisnes yang terbaik sekiranya anda mahu memulakan bisnes internet tanpa modal. Kebanyakan servis adalah tidak menggunakan modal wang ringgit.

Contoh bisnes servis adalah seperti menulis. Sekiranya anda suka menulis anda boleh tukarkanya kepada wang. Jika anda perasan sekarang, banyak pemilik bisnes yang mempunyai produk banyak menggunakan Facebook sebagai tempat untuk mereka pasarkan produknya.

Jadi apa yang anda perlu buat adalah anda perlu approach mereka ini untuk tawarkan servis penulisan untuk produk mereka. Sekiranya anda ada kemahiran copywriting (penulisan ayat iklan), ianya pasti menjadi bonus kepada anda. Anda boleh charge RM20 sehingga RM50 untuk 1 artikel atau ayat iklan.

Satu lagi cara sekiranya anda mahu memulakan bisnes servis ini anda boleh mula menulis Ebook sendiri. Bisnes internet dengan menulis Ebook sangat menguntungkan.

Kenapa saya kata ianya sangat menguntungkan? Ini kerana anda hanya menulis ebook hanya sekali, tapi anda jana keuntungan berkali-kali apabila anda menghasilkan jualan. Saya berani cakap ia menguntungkan kerana saya sendiri menjualnya iaitu Ebook pertama saya berserta partner saya iaitu Ebook Skrip Pemasaran Ajaib

Sebelum anda mula menulis ebook, anda perlu pilih dahulu bidang atau niche yang anda ingin ceburi. Contoh niche yang saya maksudkan adalah seperti perniagaan internet, cinta, kewangan, hubungan rumah tangga, agama, masakan dan sebagainya.

Satu tip yang saya mahu kongsikan sekiranya anda mahu menulis ebook yang konfirm terjual adalah, anda menulis ebook yang ada pasarannya. Bagaimana mahu menulis ebook yang sememangnya ada pasaran yang sedia membeli.

Pergi ke kedai buku lihat setiap buku dengan teliti, perhatikan tajuk yang unik dan membuatkan anda rasa ingin beli. Dari sini anda akan dapat banyak idea bagaimana mahu menulis ebook pertama anda.

#Model 2 – Jual Produk orang lain

Anda tidak perlu pening kepala fikirkan untuk buat produk sendiri. Anda hanya perlu jual produk orang lain. Bisnes model jual produk orang lain adalah seperti dropship dan juga menyertai affiliate.

kebanyakan bisnes dropship membolehkan anda untuk mendapatkan duit daripada pelanggan terlebih dahulu, selepas anda dapat duit dari pelanggan, barulah anda membayar harga modal kepada pembekal anda, dan anda berikan alamat penghataran barang kepada pembekal anda supaya mereka dapat hantarka barang kepada pelanggan yang membeli dari anda. Kiranya anda tidak perlu simpan stok di rumah anda dan anda tidak perlu pos sendiri barang yang dibeli orang pelanggan anda.

Saya akan kupaskan dengan lebih lanjut mengenai dropship dan juga affiliate dalam post yang akan datang.

Strategi Casestudy 6A – Strategi Sebenar Jualan 6-Angka Ebook Skrip Pemasaran Ajaib.

Strategi Casestudy 6A

Bakal dilancarkan pada 9 September 2014

Strategi Casestudy 6A adalah strategi jualan Ebook 6 Angka yang telah kami hasilkan dengan jualan Ebook Skrip Pemasaran Ajaib.

Strategi ini bukan Strategi ShortCut buat jualan 6-Angka dengan Ebook.
Ada beberapa Fasa yang penting kami gariskan yang perlu diikuti.

“Sebelum pelancaran Ebook Kedua saya iaitu Fail Sulit Trading, saya dan partner ada berjumpa secara bersemuka dengan Tuan Faris Azaki dan Tuan Amir Faisal untuk meminta sedikit nasihat dan juga strategi yang perlu dibuat untuk pelancaran Ebook kami.

Alhamdulillah saya dah follow dan praktik beberapa strategi yang disarankan, sehingga kini total jualan unit terkumpul adalah 343 unit dan telah menghasilkan jualan terkumpul sebanyak RM 23,881.” – Shahrir Bahar

Maklumat lanjut:
http://skrippukaupelanggan.com/Casestudy6A

 

Tingkatkan Jualan – Bagaimana Tingkatkan Jualan Ebook sehingga 200%

Bagaimana Tingkatkan Jualan

Bagaimana Tingkatkan Jualan

Potensi jualan Ebook sangat menguntungkan.

Segalanya bermula dengan idea.

Kita menulis Ebook hanya sekali.

Tetapi untung menjual Ebook
adalah berkali-kali.

Setiap kali Ebook kita terjual.
Kita untung 100% kerana kita tidak
memerlukan kos seperti kita menjual Produk
Fizikal yang lain.

Persoalannya bagaimana kita mahu
tingkatkan jualan kita sehingga 200% dengan
hanya menjual Ebook?

Gunakan Strategi Upsell. Baca Strategi ini jika mahu upsell menggunakan SMS.

Step by step gunakan Strategi Upsell dan tingkatkan jualan Ebook sehingga 200%

Untuk menjadikan jualan Ebook kita berlaku
secara Automatik serta duit masuk pada
pukul 3.00 pagi pada waktu kita nyenyak tidur,
kita memerlukan sistem pengurusan pembayaran
yang cekap.

Caranya:

1) Hasilkan satu laman website
2) Hasilkan Copywriting/Saleletter
3) Design butang tempahan
4) Wujudkan satu halaman Upsell.
5) Tawarkan beberapa Ebook tambahan yang lain.
6) Pastikan Offer Upsell adalah offer yang tidak patut dilepaskan oleh pembeli
7) Pastikan Offer Upsell juga adalah kesinambungan bagi Ebook utama anda.

Katakan jualan Jualan Ebook asas iaitu pada
halaman pertama berharga RM40.

Pada bahagian Upsell pula anda letakkan juga Harga Sebanyak
RM40. Jadi totalnya margin adalah RM80

Dengan menggunakan Strategi Upsell yang betul, tidak mustahil ramai pelanggan yang akan memilih untuk membeli pakej asas Ebook anda + Offer upsell walaupun harganya 2x ganda lebih mahal

Jadi secara tidak langsung jualan Ebook anda Terpaksa untung 200% !

Strategi Casestudy 6A – Strategi Sebenar Jualan 6-Angka Ebook Skrip Pemasaran Ajaib.

Strategi Casestudy 6A

Bakal dilancarkan pada 9 September 2014

Strategi Casestudy 6A adalah strategi jualan Ebook 6 Angka yang telah kami hasilkan dengan jualan Ebook Skrip Pemasaran Ajaib.

Strategi ini bukan Strategi ShortCut buat jualan 6-Angka dengan Ebook.
Ada beberapa Fasa yang penting kami gariskan yang perlu diikuti.

“Sebelum pelancaran Ebook Kedua saya iaitu Fail Sulit Trading, saya dan partner ada berjumpa secara bersemuka dengan Tuan Faris Azaki dan Tuan Amir Faisal untuk meminta sedikit nasihat dan juga strategi yang perlu dibuat untuk pelancaran Ebook kami.

Alhamdulillah saya dah follow dan praktik beberapa strategi yang disarankan, sehingga kini total jualan unit terkumpul adalah 343 unit dan telah menghasilkan jualan terkumpul sebanyak RM 23,881.” – Shahrir Bahar

Maklumat lanjut:
http://skrippukaupelanggan.com/Casestudy6A

Tip Closing Sale – Cara tingkatkan jualan dengan Senyum

Tip Closing Sale - Cara tingkatkan jualan dengan Senyum

Tip Closing Sale - Cara tingkatkan jualan dengan Senyum

 

Hari ini saya mahu kongsikan cara tingkatkan jualan dengan senyum. Closing sale dalam bahasa melayu bermaksud mengunci jualan. Mengunci jualan adalah bahagian yang paling penting dalam perniagaan. Ini kerana ia menentukan samada pelanggan anda sanggup memberikan duit kepada anda atau tidak.

Closing sale adalah perkara yang paling wajib perlu dikuasai oleh semua usahawan internet untuk tingkatkan jualan mereka.

Antara tip yang anda boleh gunakan dalam perniagaan adalah dengan menggunakan smiley senyum.

:) <– smiley Senyum 

- Gunakan smiley ini untuk first time berurusan.
- digunakan selepas sahaja kita menjawab pertnyaan para pelanggan.
- tujuannya untuk menunjukkan kemesraan. Dalam dunia sebenar. Setiap pertanyaan prospek kita juga perlu senyum.
- Contoh skrip pertanyaan dan cara jawab:

Prospek: “salam, brapa harga produk xxx ni?”

Seller : “Waalaikummusalam, terima kasih cik kerana berminat untuk tahu lebih lanjut mengenai Produk xxx ini. Harganya asalnya adalah RM150. Tetapi unutk this month kita ada buat promotion. Cik tak perlu bayar RM150. Cik hanya perlu bayar RM100 sahaja. Cik jimat sehingga RM50! Jika cik beli hari ni kita juga akan berikan FREE GIFT XXX kepada cik KHAS kepada 5 orang pembeli terawal hari ini sahaja. Cik berminat? Sila reply “Minat”” 

Prospek : ye ke? ok-ok..mcm mana nak buat payment.

Seller : Cik prefer CIMB atau MBB?  :)

Prospek : MBB tu maybank ke?

Seller : ye cik maybank  :)

Propek : “Jika begitu saya nak buat payment ikut maybank la.”

Seller : “Ok cik boleh terus buat payment sebanyak RM100 dengan segera ke no akaun berikut : XXXX XXXX XXXX . Selepas buat pembayaran cik boleh PM atau attach bukti pembayaran cik berserta alamt pos. Cik bleh buat payment dengan segera dan kami simpan 1 free gift untu cik ye? ”  :)

prospek : “Ok-ok saya bank in sekarang nnti saya PM ye..tq”

Seller : “ok cik kami tunggu payment cik ”  :)


PS : sentiasa akhiri perbualan kita dengan smiley. :)
Saya jarang guna simile ini ;)  <– . Macam main mata pun ada. Nnti termain mata dengan perempuan atau lelaki orang. heheh..hati-hati.


Belajar sesuatu dari post ini? semoga bermanfaat dan boleh share kepada rakan-rakan bisnes yang lain moga mereka juga dapat manfaat. , Insyallah dengan hanya mengamalkan satu tip simple ini anda mampu tingkatkan jualan perniagaan anda.

Ada banyak lagi tip closing sale yang anda boleh amalkan semuanya saya ada kongsikan dalam panduan Ebook Skrip pemasaran Ajaib ini.

Strategi Casestudy 6A – Strategi Jualan 6-Angka

Strategi Casestudy 6A

Bakal dilancarkan pada 9 September 2014.

Strategi Casestudy 6A adalah strategi Ebook Skrip pemasaran Ajaib yang telah menghasilkan jualan sebanyak 6 Angka kurang 3 minggu pelancaran.

“Tiru strategi ini bulat-bulat, dan dapat sekurang-kurangnya RM1,000 sebulan jualan Ebook” -Faris Azaki

Maklumat lanjut, klik link dibawah:
http://skrippukaupelanggan.com/Casestudy6A

 

4 tips tingkatkan motivasi untuk usahawan

4 tips tingkatkan motivasi untuk usahawan

4 tips tingkatkan motivasi untuk usahawan

Bila rasa malas dan tak bermaya Ini yang perlu kita selalu buat:

1) Tengok balik matlamat hidup yang kita tulis. Pastikan tulis matlamat bukan tulis dalam minda kerana menulis dalam minda adalah strategi Angan-Angan mat Jenin. Kita tak mahu jadi seperti Mat Jenin. Jika anda tidak tahu bagaimana nak tulis matlamat hidup dan capai matlamat hidup. Baca panduan yang saya hasilkan ini. 

2) Baca Buku Motivasi. Tengok video Motivasi.

3) Tengok duit dalam akaun bank. Jika banyak, kosongkan jadikannya sebagai cukup-cukup makan sahaja. Kosongkan masuk dalam tabung haji (Tip dari Raja Kamil)

4. Lihat kejayaan orang lain. Jangan dengki. Tapi cakap dalam hati, “Aku nak berjaya macam dia. Insyallah Allah Izinkan. Berusaha!”

Ada lagi tak yang nak tambah?

Strategi Casestudy 6A – Strategi Jualan 6-Angka

Strategi Casestudy 6A

Bakal dilancarkan pada 9 September 2014.

Strategi Casestudy 6A adalah strategi Ebook Skrip pemasaran Ajaib yang telah menghasilkan jualan sebanyak 6 Angka kurang 3 minggu pelancaran.

“Tiru strategi ini bulat-bulat, dan dapat sekurang-kurangnya RM1,000 sebulan jualan Ebook” -Faris Azaki

Maklumat lanjut, klik link dibawah:
http://skrippukaupelanggan.com/Casestudy6A

Bagaimana dapatkan RM3,000 sebulan dari perniagaan internet

Bagaimana dapatkan RM3,000 sebulan dari perniagaan internet

Ubah pemikiran dan jadi kaya dengan perniagaan internet

Dalam perniagaan internet, usahawan perlu meletakkan sasaran jualan yang perlu dihasilkan setiap bulan. Ramai usahawan yang memulakan perniagaan internet menghadapi kesukaran untuk capai target jualan mereka sekurang-kurangnya RM3,000 pertama secara konsisten.

Secara Logiknya minda akan kata Angka tersebut sangat besar.
Ini disebabkan otak atau minda kita tak dapat terjemah apa yang perlu dibuat utk dapatkan angka tersebut.

Untuk menjadikannya lebih realistik, pecahkan kepada angka yang lebih kecil mengikut hari dan juga minggu.

Rules Pertama:
Untuk menjana income RM3000 setiap bulan anda
perlu Jana RM100 setiap hari (Syarat paling Asas) – Macam anda kerja dengan majikan la. Utk lulusan Degree RM100 paling koman gaji kan?

—-

Bagaimana dapatkan RM3,000 sebulan dari perniagaan internet
Tak nampak lagi? Saya beri contoh lagi kepada anda.

Contohnya:

Anda jual Produk harga RM150
Kos/modal = RM100
Margin keuntungan = RM50/seunit

Katakan:

Sehari anda mampu jual 3 Unit

3 unit X RM50 = RM150/daily
RM150 X 7 hari = RM1,050/week
RM1050 x 4 minggu = RM4,200/monthly

Berapa keuntungan anda sekarang?
RM4200..ya!

Mungkin anda boleh tolak dengan kos pengiklanan berbayar
seperti facebook ads. Sehari anda spent RM30. Contoh :

RM30 x 30 hari = RM900
Keuntungan – kos iklan
RM4200 – RM900 = RM3,300

Itu pun paling minimun sehari anda dapat jual 3 unit.
Bagaimana pula jika anda ada agen sendiri utk produk anda?
best kn?

—-
Kesimpulan post ini.

1. kecilkan Matlamat anda. Supaya minda mudah terima matlamat anda.
Anda lebih rasa mudah dan bertenaga untuk capai matlamat anda.

2. Buat kajian produk. Berapa margin keutungan yang anda dapat jika dapt jual 1 unit. Buat kajian pasaran, samada produk anda hot atau tidak. makin tinggi margin keuntungan anda, makin bagus. Makin tinggi peluang pendapatan anda.

3. Ilmu. Anda perlukan ilmu marketing. Sebagai seorang peniaga, ini paling penting. Untuk jadi seorang jurujual hebat, anda wajib ada ilmu. Life long learning. Itu yang terbaik.


Sekiranya anda dapat manfaat dari post ini. Boleh klik button “share” kongsikan kepada rakan-rakan bisnes anda yang lain. insyallah rezeki anda berganda-ganda dengan menambah nilai hidup orang lain.

Strategi Casestudy 6A – Strategi Jualan 6-Angka

Strategi Casestudy 6A

Bakal dilancarkan pada 9 September 2014.

Strategi Casestudy 6A adalah strategi Ebook Skrip pemasaran Ajaib yang telah menghasilkan jualan sebanyak 6 Angka kurang 3 minggu pelancaran.

“Tiru strategi ini bulat-bulat, dan dapat sekurang-kurangnya RM1,000 sebulan jualan Ebook” -Faris Azaki

Maklumat lanjut, klik link dibawah:
http://skrippukaupelanggan.com/Casestudy6A