Bagaimana guna RM50 Facebook Ads – Untuk dapatkan 100 pelanggan yang kita mahu

Bagaimana guna RM50 Facebook Ads - Untuk dapatkan 100 pelanggan yang kita mahu

Bagaimana guna RM50 Facebook Ads - Untuk dapatkan 100 pelanggan yang kita mahu

 

Bagaimana guna RM50 Facebook Ads – Untuk dapatkan 100 pelanggan yang kita mahu

Pakar dalam kenal pasti siapa pelanggan ideal dalam bisnes, iaitu Tuan Faisal Abdullah pernah berkongsi 1 ilmu yang ringkas, dan senang untuk dapatkan ramai pelanggan di Facebook.

Salah satu bisnes beliau adalah membantu orang sakit gastrik, menerusi produk suplemen.

Dalam Facebook, susah untuk kita tahu bahawa seseorang itu ada sakit gastrik.

=
Pelanggan tidak akan dedahkan identiti mereka.
=

Pelanggan tidak melakukan perkara berikut:
+ Like page gastrik.
+ Letak maklumat dalam profil Facebook seperti, “Saya ada gastrik.”

Cara untuk kenal pasti pelanggan yang ada gastrik adalah menerusi proses filtering (penapisan) pelanggan.

=
6 Langkah dapatkan pelanggan yang kita mahu.
=

Cara paling mudah adalah seperti berikut:

1) Buat Facebook Pages khas untuk pesakit gastrik.

2) Gunakan modal RM50 – RM100 sehari untuk kempen Facebook Ads.

3) Buat iklan penapisan pelanggan seperti iklan untuk dapatkan LIKE.

4) Gunakan ayat iklan seperti, “Like jika anda pernah kena gastrik,” atau , “Like jika anda ada gastrik yang teruk.”

5) Cara ini dapat meningkatkan kebarangkalian (probablity) supaya kita tahu Facebook Pages kita sudah ditapis pelanggannya.

6) Langkah seterusnya adalah re-targeting untuk dapatkan sales (Retargeting ini ilmu yang agak advance).

=
Belajar lagi 90% ilmu marketing.
=

Menerusi ebook 3 Formula Marketing.

100% diambil daripada kajian kes dan pengalaman kami, sepanjang berada di kedai yang mempunyai 19,200 cawangan bisnes seluruh dunia.

Download ebook anda (dan juga bonus) –>> http://farisazaki.com/rezeki

 

 

3 Strategi Pengaruhi Pelanggan untuk membeli

3 Stategi Pengaruhi Pelanggan Untuk Membeli

Ada 3 Strategi yang mampu meningkatkan jualan anda melalui penguasaan anda dalam Copywriting anda boleh gunakan strategi ini untuk tingkatkan jualan anda.

Di dalam Laporan ringkas ” 3 Strategi Pengaruhi Pelanggan untuk membeli ” , anda akan didedahkan dengan:

  • Ketahui 3 Strategi Asas Copywriting dan Penulisan Ayat Iklan/Jualan
  • Kenali Dorongan Emosi Manusia Membeli
  • Pelajari Strategi Follow Up Patuh Syariah

4 Perkara yang buatkan sales bisnes terbantut

frank-img

frank-img

4 Perkara yang buatkan sales bisnes terbantut.

Berdasarkan pengalaman copywriter terkenal iaitu Frank Kern, terdapat 4 sebab yang membuatkan sales bisnes online terbantut.

4 Sebab itu adalah:

1) Conversion yang lemah.

2) Tidak mempunyai database.

3) Tidak ada sumber trafik.

4) Tidak buat followup.

===
1) Conversion yang lemah
===

Ayat headline tidak cukup meyakinkan pelanggan.

Tawaran yang kita berikan tidak menepati selera pelanggan.

===
2) Tidak mempunyai database.
===

Dalam kes bisnes online, Frank Kern maksudkan,

“Senarai emel bakal pelanggan yang berdaftar secara sah.”

Ini adalah kesilapan yang berlaku dalam bisnes online. Iaitu tidak kumpul data pelanggan mereka, khususnya emel.

===
3) Tidak ada sumber trafik.
===

Trafik adalah channel.

Kesilapan ketiga ini bermaksud tidak melakukan promosi ke tempat yang pelanggan kita sedang melepak.

Dalam masa sama, takut untuk laburkan duit untuk beriklan di tempat itu.

===
4) Tidak buat followup
===

40% hingga 70% jualan bisnes bergantung pada followup.

Iaitu bagaimana kita berkomunikasi buat kali kedua, ketiga dan seterusnya dengan pelanggan.

Tidak semua pelanggan mahu beli sebaik sahaja tengok iklan kita buat pertama kali.

===
Bagaimana selesaikan 4 masalah di atas dengan CEPAT dan MURAH?
===

Mereka gunakan 3 sistem marketing.

Amalan 19,200 cawangan bisnes.

Download ebook anda di sini –>>http://farisazaki.com/rezeki

3 Strategi Pengaruhi Pelanggan untuk membeli

3 Stategi Pengaruhi Pelanggan Untuk Membeli

Ada 3 Strategi yang mampu meningkatkan jualan anda melalui penguasaan anda dalam Copywriting anda boleh gunakan strategi ini untuk tingkatkan jualan anda.

Di dalam Laporan ringkas ” 3 Strategi Pengaruhi Pelanggan untuk membeli ” , anda akan didedahkan dengan:

  • Ketahui 3 Strategi Asas Copywriting dan Penulisan Ayat Iklan/Jualan
  • Kenali Dorongan Emosi Manusia Membeli
  • Pelajari Strategi Follow Up Patuh Syariah

Laporan ini boleh ditarik bila-bila masa dari sekarang.

100% PERCUMA. Download Sekarang

Strategi Jadi Pakar Dalam Masa Pantas

Strategi Jadi Pakar Dalam Masa yang Pantas

Strategi Jadi Pakar Dalam Masa yang Pantas

Strategi Jadi Pakar Dalam Masa Pantas

Positioning adalah salah satu strategi untuk menjarakkan diri kita dari pesaing.

Strategi ini mampu meningkatkan kredibiliti seseorang dengan pantas.
Ini kerana kita akan dianggap pakar dalam sesuatu bidang dan
di gelar sebagai individu berautoriti untuk bercakap mengenai sesuatu.

Kita akan digelar rockstar serta menjadi rujukan dari mereka yang masih baru dalam bidang tersebut.

===================
Bagaimana mahu positioning diri kita dengan lebih pantas?
===================

Pasaran Online –> Hasilkan Ebook. Berkongsi kepakaran.
Pasaran Offline –> Hasilkan Buku Fizikal.

Anggap Ebook sebagai kad bisnes online.
Anggap Buku sebagai kad Bisnes Offline.

Bila kita digelar pakar dan menjadi rujukan. Kepercayaan prospek terhadap diri kita akan lebih meningkat.

Menjual juga menjadi proses yang lebih senang buat kita.

===
3 Sistem marketing — 19,200 cawangan bisnes seluruh dunia gunakan.
===

Dalam ebook ini, kita akan peroleh 3 sistem marketing, yang digunakan oleh bisnes yang mempunyai 19,200 cawangan di seluruh dunia.

Untuk individu yang terawal, akan dapat dua ebook bonus bernilai lebih RM47.

+ Teknik tingkatkan jualan 2x ganda dalam masa 72 jam.

+ 4 Cara tukar pelanggan jadi pembeli setia.

Download ebook
anda sekarang
di sini –>> http://farisazaki.com/rezeki

 

3 Strategi Pengaruhi Pelanggan untuk membeli

3 Stategi Pengaruhi Pelanggan Untuk Membeli

Ada 3 Strategi yang mampu meningkatkan jualan anda melalui penguasaan anda dalam Copywriting anda boleh gunakan strategi ini untuk tingkatkan jualan anda.

Di dalam Laporan ringkas ” 3 Strategi Pengaruhi Pelanggan untuk membeli ” , anda akan didedahkan dengan:

  • Ketahui 3 Strategi Asas Copywriting dan Penulisan Ayat Iklan/Jualan
  • Kenali Dorongan Emosi Manusia Membeli
  • Pelajari Strategi Follow Up Patuh Syariah

Laporan ini boleh ditarik bila-bila masa dari sekarang.

100% PERCUMA. Download Sekarang

 

Strategi Habiskan 30 Juzuk Al-Quran dalam masa 30 Hari Ramadhan

Strategi Habiskan 30 Juzuk Al-Quran dalam masa 30 Hari Ramadhan

Strategi Habiskan 30 Juzuk Al-Quran dalam masa 30 Hari Ramadhan
Strategi Habiskan 30 Juzuk Al-Quran dalam masa 30 Hari Ramadhan

Nak habis kan 1 Naskah al-Quran Tapi tidak yakin?

Formula ini memudahkan kita untuk habiskan 1 Naskah Al-Quran dalam masa 30 hari.

Katakan ketebalan 1 naskhah Al-Quran = 602 muka surat.
1 bulan ramadhan = 30 hari

602 / 30 hari = 20 muka surat perlu dihabiskan sehari.
1 hari solat = 5 waktu

20 /5 = 4 muka surat.
Bermakna setiap kali solat kita boleh baca 4 muka surat sahaja.

Bila kita sudah tahu formula ini otak dan minda kita akan focus
untuk laksanakan misi ini. Matlamat juga menjadi lebih senang.

Strategi ini tidak akan berkesan sekiranya tiada disiplin dan konsisten dalam membaca al-quran setiap kali selepas solat.

=========
Apply Strategi ini dan dapatkan RM10,000.00 sebulan Ramadhan
=========

Gunakan strategi ini dalam bisnes yang kita lakukan sekarang.
RM10,000.00 satu nilai yang besar bagi mereka yang baru bermula dalam bisnes.

RM10,000 sebulan satu nilai mustahil dan rumit untuk otak faham bagaimana mahu lakukannya.

RM10,000/30 hari
= RM333.33 (sehari) <– target jualan untuk dapatkan RM10K sebulan

Cari produk margin keuntungan
= RM50/seunit

Berapa diperlukan untuk capai RM333.33 sehari?
=RM50 x 7 unit
= RM350.00

Kesimpulannya.
untuk dapatkan RM10K sebulan perlu
jual 7 unit sehari produk yang mempunyai margin RM50 seunit.

Otak lebih mudah faham dan dan matlamat menjadi lebih realistik.

 

===
Bagaimana buat pelanggan ikut arahan & beli produk yang kita jual.
===

Sistem marketing ini sudah diuji berkali-kali.
Sudah 19,200 cawangan bisnes di seluruh dunia gunakan.

Ia berkesan. 100% terbukti hasilkan jualan lebih 3x kali ganda.

Usahawan yang gunakan teknik ini dijamin “HAPPY.” 

Download ebook anda sekarang –>> http://farisazaki.com/rezeki

 

3 Strategi Pengaruhi Pelanggan untuk membeli

3 Stategi Pengaruhi Pelanggan Untuk Membeli

Ada 3 Strategi yang mampu meningkatkan jualan anda melalui penguasaan anda dalam Copywriting anda boleh gunakan strategi ini untuk tingkatkan jualan anda.

Di dalam Laporan ringkas ” 3 Strategi Pengaruhi Pelanggan untuk membeli ” , anda akan didedahkan dengan:

  • Ketahui 3 Strategi Asas Copywriting dan Penulisan Ayat Iklan/Jualan
  • Kenali Dorongan Emosi Manusia Membeli
  • Pelajari Strategi Follow Up Patuh Syariah

Laporan ini boleh ditarik bila-bila masa dari sekarang.

100% PERCUMA. Download Sekarang

 

8 Teknik buat pelanggan beli cepat – Tanpa perlu paksa mereka.

8 Teknik buat pelanggan beli cepat - Tanpa perlu paksa mereka

8 Teknik buat pelanggan beli cepat - Tanpa perlu paksa mereka

 

Membuat pelanggan beli tidak susah. Selagi mana kita faham prinsip dan sistem yang terbukti berkesan.

Satu daripadanya adalah daripada sistem marketing yang diasaskan oleh Jay Conrad Levinson.

===
8 Sistem marketing Jay Conrad Levinson
===

Sistem itu adalah:

1) Kempen marketing mesti mudah untuk pelanggan baca.

2) Ia memberi motivasi dan harapan baru kepada pelanggan.

3) Ia memberi maklumat yang pelanggan mahu.

4) Maklumat itu jelas dan tidak melalut (Atau panjang berjela-jela).

5) Jujur — Beritahu apa yang kita ada sahaja.

6) Mudah dan simpel.

7) Spesifik. Elakkan mesej yang terlalu umum.

8) Believe-able. Mampu buat pelanggan untuk percaya kurang 10 saat, selepas lihat kempen marketing.

===
3 Sistem marketing — 19,200 cawangan bisnes seluruh dunia gunakan.
===

Dalam ebook ini, kita akan peroleh 3 sistem marketing, yang digunakan oleh bisnes yang mempunyai 19,200 cawangan di seluruh dunia.

Untuk individu yang terawal, akan dapat dua ebook bonus bernilai lebih RM47.

+ Teknik tingkatkan jualan 2x ganda dalam masa 72 jam.

+ 4 Cara tukar pelanggan jadi pembeli setia.

Download ebook
anda sekarang
di sini –>> http://farisazaki.com/rezeki

PS: Harga akan naik selepas kuota download tercapai.

Testimoni Cara Otai Urus Bisnes Online – Azrul Mustapa

Cara Otai Urus Bisnes Online 2

 

 

Cara Otai Urus Bisnes Online – Sebelum ini saya ada buat ulasan dan Review Cara Otai Urus Bisnes Online. Sekarang saya tunjukkan antara testimoni kepuasan pelanggan yang telah mendapatkan DVD ini.

Anda boleh nilaikan sendiri bagusnya produk ini dan bagaimana DVD Cara Otai Urus bisnes online ini dapat membantu meningkatkan jualan perniagaan internet anda.

 

Cara Otai Urus Bisnes Online 2

 

Cara Otai Urus Bisnes Online Cara Otai Urus Bisnes Online  Cara Otai Urus Bisnes Online

 

Jika anda ada masa sila tonton dahulu video ini. Berikut merupakan beberapa sedutan DVD cara otai urus bisnes online.

Cara Otai Urus Bisnes Online Azrul Mustapa

3 Tip Follow Up Pelanggan

3 Tip Follow Up Pelanggan

3 Tip Follow Up Pelanggan

Sebelum anda mula Follow Up Pelanggan anda perlu rancang dahulu medium manakah anda mahu follow up pelanggan. Saya yakin semua orang sudah tahu dan sedia maklum. Apa kepentingan follow up pelanggan

Buat anda yang masih lagi belum mempunyai database pelanggan. Saya rasa anda patut mula mengumpulnya. Sila download report kepentingan database pelanggan yang saya hasilkan ini.

Merancang Follow Up Pelanggan – 3 Cara Follow up Pelanggan anda.

Ada 3 Cara Follow up pelanggan anda.

1) Melalui Email

2) Melalui SMS

3) Melalui Facebook

Kita bincangkan satu persatu satu.

1) Melalui Email

Anda perlu mempunyai Software yang di panggil Autoresponder. Saya cadangkan anda untuk gunakan Aweber ATAU getresponse kerana ianya lebih professional.

Jika mahu follow up pelanggan melalui email anda perlu rancang setiap minggu apa yang anda mahu hantar email kepada mereka.

Sebagai contoh 3 kali seminggu. 2 Bentuk tip. 1 Bentuk menjual. Bergantung kepada strategi anda. Yang paling penting jika anda gunakan software autoresponder ini, email follow up anda boleh di jadualkan secara automatik. Anda cuma perlu “Set And Go” sahaja.

2) Melalui SMS

Kebiasaanya bila anda follow up pelanggan untuk sms. Sudah pasti pelanggan anda tadi sudah pun pernah membeli dengan anda. Jika melalui SMS. Anda boleh gunakan Skrip begini: “Hi sis saya dari syarikat xxx, kami ada tawarkan tawaran istimewa untuk untuk sis sempena pelancaran produk terbaru kami. Untuk sis kami berikan harga diskaun sebanyak 35%! hantar kod kupon diskaun35 ke 019-364xxxx untuk rebut diskaun ini.”

3) Melalui Facebook

Ini merupakan kaedah PERCUMA. Di Facebook anda boleh gunakan Facebook Message di Facebook profile anda. Caranya agak manual. Anda boleh mulakan dengan menyapa pelanggan anda yang sudah pun membeli produk daripada anda. Mulakan perbualan dengan memanggilnya namanya.

Sebagai Contoh:

“Salam Faris. :) Terima kasih ye minggu lepas telah dapatkan Ebook terbaru saya. Saya nak inform kita ada buat group support. Mohon Faris Request join group melalui link ini sekarang [link]”

Teknik Pukau Pelanggan – Skrip Follow up Pelanggan

Dalam Ebook Skrip pemasaran Ajaib sendiri kami ada sediakan Skrip atau Template yang anda boleh copy edit dan paste mengikut kesesuaian produk anda.

Kerja follow up menjadi lebih mudah buat anda.

Bagaimana Skrip Pemasaran Ajaib mampu meningkatkan Jualan Anda sehingga 2 kali Ganda?

1) Anda hanya perlu Copy Edit Paste Skrip Follow Up untuk follow up prospek.

2) Membuatkan Prospek tak sabar dan bersedia untuk berikan duit kepada anda.

3) Terdapat banyak template yang anda boleh gunakan untuk kuasai ayat jualan dan mengubahnya mengikut kesesuaian produk  anda sendiri.

Klik sini untuk maklumat lanjut mengenai Ebook Skrip Pemasaran Ajaib.

Review Lengkap DVD Cara Otai Urus Bisnes Online Azrul Mustapa – Jangan Beli sehingga Baca REVIEW ini

Cara Otai Urus Bisnes Online Azrul Mustapa

Salam dan hi, dalam post kali ini saya ingin membuat review lengkap mengenai DVD Cara Otai Urus Bisnes online. Ianya adalah Panduan Info Produk yang dihasilkan oleh usahawan internet yang meningkat naik namanya iaitu Azrul Mustapa.

Saya teruja sangat teruja untuk melakukan review ini kerana kerana beliau sudah berjaya menghasilkan jualan sebanyak RM1 JUTA hanya melalui internet dan yang paling power beliau sekarang berumur 24 Tahun! Sama umur dengan saya tu. :)

Pasti ramai yang nak korek rahsia beliau.

Pengalaman beliau hasilkan RM1 Juta pertama melalui internet ini beliau kongsikan dan terjemahkannya ke dalam bentuk video yang diberikan Nama Cara Otai Urus Bisnes Online di website nya urusbisnesonline.com

Jangan Beli Panduan Cara Otai Urus Bisnes Online Azrul Mustapa Jika anda tidak ada 3 masalah ini:

1) Masalah Conversion Rate (Masalah tingkatkan Jualan)

Conversion rate bermaksud kadar prospek yang ditukarkan kepada pembeli. Saya pernah ceritakan conversion rate ini di halaman ini.

Conversion Rate ini berkait rapat dengan cara kita closing pelanggan. Kita kita fail dalam closing sale. Confirm conversion rate anda menurun.

2) Tak tahu mengurus SMS yang masuk ke dalam dalam No Phone

Semua orang ada masalah ini, jika ada 50 orang yang SMS produk anda dan bertanya kepada anda. Tapi bila anda layan mereka, mereka senyap tanpa berkata-kata. Memang rugi sangat jika anda tak mampu untuk handle SMS masuk ini. Tambah pening lagi jika anda gunakan kaedah kod kupon diskaun dan pening sebab banyak sangat kod kupon diskaun yang anda buat.

3) Tak Tahu cara nak Follow Up pelanggan yang senyap

Yang ni paling susah sekali. Dan saya yakin mereka yang hadapi masalah ini pasti benggang sebab kita dah sms pelanggan. Tapi mereka senyap. Mungkin skrip yang anda gunakan adalah salah. Dan tak cukup power untuk tukarkan prospek tadi kepada pembeli.

Jika anda ada ketiga-tiga masalah ini, anda wajib dapatkan DVD panduan Cara Otai Urus Bisnes ini kerana kedua-dua masalah ini saling berkaitan.

Pada kebiasaannya jika anda pandai untuk mengurus SMS yang masuk anda juga pasti dapat meningkatkan Kadar Conversion Rate.

Bila kadar Conversion rate anda meningkat, jualan anda juga pasti akan meningkat! Saya rasa anda patut tonton video ini.

Bukan SENANG nak urus beratus SMS yang masuk. Sanggup ke Anda nak layan?

Cuba anda bayangkan sekiranya anda menerima lebih 100- 200 SMS yang masuk setiap hari. Sanggup ke anda layan sms tersebut? :)

Jika anda tiada sistem yang betul. Kerja anda seharian pasti memenatkan. Jadi, dalam panduan cara otai urus bisnes online yang dihasilkan oleh Azrul Mustapa ini beliau akan kongsikan teknik serta cara yang betul untuk anda menguruskan sms yang masuk.

Yang paling penting, teknik yang dikongsikan ini juga dapat meningkatkan conversion rate anda. Ini kerana anda ada sistem yang membantu menolong anda menjawab pertanyaan pelanggan yang SMS anda.

Jadi Apa yang terkandung dalam Panduan Cara otai Urus Bisnes Online dari Azrul Mustapa ini?

  • 7 android apps dibongkarkan.
  • Pendedahan pentingnya conversion rate.
  • Teknik tingkatkan conversion rate.
  • Cara mudah dan tepat kira conversion rate.
  • Teknik reverse sale process.
  • Teknik untung lagi dalam untung.
  • Teknik straight forward yang tepat
  • Teknik conversation dengan high conversion.
  • Flow follow-up yang sistematik.
  • Cara follow-up yang tidak peningkan kepala.
  • Cara buat sales funnel hanya melalui handphone.
  • Borang Google doc.
  • Simpan rekod order.
  • Borang SMS.
  • Simpan skrip SMS.
  • SMS follow-up dengan nama prospek.
  • SMS follow-up secara berjadual.
  • Skrip SMS follow-up.
  • Blast SMS beserta nama prospek.
  • Hantar rekod ke excel.
  • SMS Autoreply (3 apps yang power).
  • Reject call.
  • Kolaborasi SMS & Gmail.
  • Kolaborasi Contact & Gmail.
  • SMS backup.
  • Teknik process pembelian 4 minit.
  • Teknik jual lebih dari 1 produk dalam 1 hp dengan sistematik.
  • Teknik template SMS yang sistematik.
  • Cara terbaik simpan contact.
  • Pantang larang simpan contact.
  • Borang2 yang mudahkan pengurusan sms dan contact.
  • Delete sms yang banyak gila secara auto.

dan banyak lagi diterangkan dengan sangat lengkap dan terperinci…

Cara Otai Urus Bisnes Online Azrul Mustapa

PS: Pada saat saya menulis Review ini, harga asal DVD ini adalah RM350 TETAPI untuk 100 unit jualan pertama sahaja, harganya adalah RM200.  Saya rasa beliau akan naikkan harga lagi bagi panduannya ni apabila beliau telah berjaya cecah target jualannya. Jadi saya sarankan jika anda untuk bertindak segera. Layari website ini untuk tempahan dengan SEGERA sebelum harga naik. Klik SINI SEKARANG.

1 Teknik Saya tingkatkan Jualan melalui SMS

1 Teknik Saya tingkatkan Jualan melalui SMS

1 Teknik Saya tingkatkan Jualan melalui SMS

1 Teknik saya tingkatkan jualan melalui SMS. Ini yang selalu saya amalkan. Mungkin anda juga boleh gunakan teknik ini terutamanya sekali jika anda mahu closing sale melalui sms dan tingkatkan jualan

 

Pada kebiasanyaan bila saya closing melalui sms saya akan reply segala pertanyaan pelanggan. Jadi apa yang saya buat adalah saya gunakan teknik Upsell. Upsell adalah teknik dimana untuk kita tingkatkan jualan.

 

Sebagai contoh:

Pada kebiasanyaan saya akan mempengaruhi mereka untuk membeli dengan lebih banyak. Jika mereka beli lebih kita perlu tawarkan offer kepada mereka seperti berikan free gift ataupun kurangkan harga. Dengan menggunakan teknik ini, jualan kita secara automatiknya akan meningkat. Anda boleh lihat Screenshot gambar dibawah:

 

Teknik Tingkatkan Jualan Melalui SMS

 

Tipnya disini ialah kita perlu wujudkan perbualan dengan prospek kita tadi. Jangan terus menjual kepada mereka. bila mereka tanya harga barulah kita berikan harga. Step- Step by step ok. Jangan berikan semua detail dalam satu sms seperti, cara pembelian, no akaun bank dan semua. Tolong elakkan beri semua detail sekali gus.

Setiap pertanyaan prospek kita perlu akhiri dengan pertanyaan. Dan bila kita buat begitu prospek kita tadi akan jawab pertanyaan kita. Dengan cara ini juga kita dapat wujudkan perbualan yang lebih lama dengan prospek kita. Memang agak penat. Tapi peratusan untuk kita berjaya closing sales juga adalah lebih tinggi. Jika anda tidak percaya. Anda boleh cuba sendiri.

Jangan sesekali abaikan teknik ini, ini kerana prospek tadi adalah dalam mode membeli. Jadi tak salah jika kita tawarkan suatu yang lebih kepada mereka. :)

Jika anda mempunyai minisite yang menjual seperti produk fizikal, anda juga boleh gunakan strategi ini. Pada website jualan Teknik Pukau Pelanggan sendiri pun kami juga amalkan teknik ini. Akhirnya, ramai pelanggan yang membeli dia akan membeli pakej Upgrade. :)

 

Cara Otai Uruskan Bisnes Online – Teknik Dapatkan 1 Juta Pertama Melalui Internet.

Rakan usahawan internet saya Tuan Azrul Mustapa telah berjaya hasilkan jualan pertamanya melebihi RM1 Juta melalui online dengan menguasai cara teknik closing melalui SMS.

Teknik yang dikongsikan dalam Panduan Cara Otai Uruskan Bisnes adalah bagaimana cara untuk uruskan order yang beratus-ratus masuk melalui SMS. Anda boleh lihat sendiri disini.

 

 

Teknik Tingkatkan Conversion Rate – Step By Step Cara Kumpul Database Prospek Email

Teknik Tingkatkan Conversion Rate - Step By Step Cara Kumpul Database Prospek

Teknik Tingkatkan Conversion Rate - Step By Step Cara Kumpul Database Prospek

Teknik Tingkatkan Conversion Rate. Teknik yang bakal dikongsikan ini adalah teknik lapuk. Tak ramai yang menyukainya kerana ia melibatkan kos. Tetapi jika anda serius nak ubah dan tingkatkan jualan anda.

Sila baca artikel ringkas ini sehingga habis.

Sebelum anda mula menjual di internet, anda perlu faham dengan apa yang dimaksudkan dengan conversion rate. Conversion Rate adalah:

Jumlah pelawat yang ditukarkan kepada pembeli.

Ini juga bermaksud berapa ramai orang yang bertanya kepada produk anda dan bertukar kepada pembeli.

Itu secara ringkas mengenai Conversion Rate.

Conversion Rate sesuatu website jualan dikira berdasarkan peratus. Sekiranya 100 orang pelawat berkunjung ke wesite anda berapa ramai yang bertukar menjadi pembeli.

Sebagai contoh, sekiranya 100 orang pelawat ke website atau halaman jualan anda tadi dan anda 5 orang ditukarkan kepada pembeli ini bermaksud conversion rate anda adalah 5%.

Cara pengiraannya adalah 5/100 X 100% = 5%

Ubah corong Jualan Facebook Ads dan tingkatkan Conversion Rate

Corong Jualan

Corong jualan dalam bahasa Mat Sallehnya adalah Sale Funnel. Dalam merancang jualan kita perlu merancang sale funnel kita.

Sebagai contoh:

Anda menggunakan Facebook Ads sebagai tempat untuk mendapatkan pengunjung atau traffik.

Sale funnel yang biasa kita gunakan adalah:

Facebook Ads –> Page post –> PM inbox Fb Page  –> Sales

Cara ini boleh hasilkan sales. Tapi conversion ratenya kurang kerana kita tiada database pengunjung atau prospek untuk kita lakukankan follow up.

Bila kita ada database pengunjung kita akan lebih mudah follow up mereka. Bila kita dapat follow up prospek, potensi mereka untuk menjadi pembeli adalah lebih tinggi.

Jadi, secara Automatiknya conversion ratenya meningkat dan juga jualan perniagaan anda juga meningkat.

 

Apa yang anda perlu buat adalah ubah corong jualan anda.:

Facebook Ads –> Page post –> Email –> SMS –> Sales

 

Pada bahagian page post kita perlu ada copywriting dimana CTA perlulah mempunyai link ke squeeze page kita. Squeeze page adalah salah satu halaman dimana tempat untuk kita mengumpul database email terlebih dahulu.

Step by Step Langkah kumpul Database prospek email

1) Kita perlu punyai Autoresponder. Jika tiada sangat sarankan Getresponse atau Aweber

2) Sediakan Free Report/PDF Katalog/KodKuponSMS

3) Sediakan Squeeze page. Squeeze Page adalah halaman ringkas yang menerangkan offer yang kita mahu tawarkan. Boleh Jadikan SqueezePage yang saya hasilkan ini sebagai rujukan.

4) Buat Facebook Ads yang halakan squeeze page tersebut kepada copywriting di page post ads kita dengan arahan CTA untuk ke halaman squeeze page. Di halalaman squeezepage perlulah ada borang opt in form untuk mereka isikan nama, email dan juga no phone. Tarik Trafik sebanyak mungkin untuk mula mengumpul prospek.

5) Bila anda sudah mempunyai database ini. Anda boleh mula merancang untuk melakukan follow up melalui email dan juga no phone sehinggalah prospek tadi bertukar kepada pembeli. Buat sedikit tracking dimana berlakunya sales yang lebih banyak samaada di bahagian email atau No Phone.

Nampak sangat mudah?

Ye, mudah sekiranya anda mempunyai ilmu mengenainya. Mungkin anda perlu belajar daripada pakar bagaimana nak kumpul targetted database prospek melalui email menggunakan Facebook Ads dari cikgu hafis dan syed fauzi kerana saya juga belajar daripada mereka.

 

Teknik Spy Fb

3 Strategi Pengaruhi Pelanggan untuk membeli

3 Stategi Pengaruhi Pelanggan Untuk Membeli

Ada 3 Strategi yang mampu meningkatkan jualan anda melalui penguasaan anda dalam Copywriting. Anda boleh gunakan strategi ini untuk tingkatkan jualan anda.

Di dalam Laporan ringkas ” 3 Strategi Pengaruhi Pelanggan untuk membeli ” , anda akan didedahkan dengan:

  • Ketahui 3 Strategi Asas Copywriting dan Penulisan Ayat Iklan/Jualan
  • Kenali Dorongan Emosi Manusia Membeli
  • Pelajari Strategi Follow Up Patuh Syariah

Laporan ini boleh ditarik bila-bila masa dari sekarang.

100% PERCUMA. Download Sekarang